Openda ziet België als een van de favorieten: “Net als Nederland en Portugal”

Openda ziet België als een van de favorieten: “Net als Nederland en Portugal”

21-06-2023 17:58 Laatste update: 18:45
2

Het is zover. De Belgische beloften maken om 18 uur hun U-21 Eurodebuut tegen het geduchte Nederlands elftal. Loïs Openda, die trouwens bij de Rode Duivels werd geselecteerd voordat hij door Jacky Mathijssen werd teruggeroepen om deel te nemen aan het toernooi, arriveert als de absolute spits.

Openda gaat in gesprek met Lancelot Meulewater, correspondent voor RTBF. De spits staat te popelen om eraan te beginnen. De voormalige spits van Club Brugge heeft naar eigen zeggen wel nog wat energie over na het lange seizoen. 

"Het was belangrijk voor me om hier te zijn, ik had mijn familie en mijn zaakwaarnemer al verteld dat ik met de U21's wilde deelnemen aan het EK”, gaf Openda aan. “Ik heb een grote week rust gehad na het kampioenschap, dus ik heb veel energie over.”

Openda staat vooraan in de aanval met Charles De Ketelaere. De twee kennen elkaar nog van hun tijd in Club Brugge. "Het klikt met Charles. Het is makkelijker met een speler als hij, met zijn passvermogen. We gaan het echt goed doen in dit toernooi. We hebben al eerder samen gespeeld en er is altijd een klik.”

"We willen het goed doen in deze competitie", vervolgt hij. "Voor mij zijn we favorieten, net als Nederland en Portugal. Met de spelers die we hebben, kunnen we het goed doen en zeggen dat we favoriet zijn.