Raskin dé smaakmaker bij beloften Rode Duivels? “Voel me fysiek goed”

Raskin dé smaakmaker bij beloften Rode Duivels? “Voel me fysiek goed”

21-06-2023 17:41

Na een lange en slopende kwalificatieperiode beginnen de beloften van de Rode Duivels deze woensdag aan hun Euro-campagne. Op het programma staat een belangrijke opener tegen buurland Nederland. RTBF sprak met Nicolas Raskin.

Raskin was tegen Israël nog de absolute smaakmaker in de ploeg van Jacky Matthijsen. Raskin doet het prima bij de jonge Rode Duivels en kijkt uit naar de wedstrijd. "Hoe voelen we ons? We zijn heel positief, we kunnen niet wachten om aan het toernooi te beginnen," vertelt hij met een glimlach. 

"Het is iets waar we ons al twee jaar op voorbereiden, we waren goed in de kwalificaties, dus hoe dichterbij we komen, hoe enthousiaster we worden. We willen erbij zijn." Na een wankel einde van zijn carrière en een hardnekkige blessure in maart, vindt Raskin zijn vorm op de beste momenten. Zoals in zijn laatste oefenwedstrijd tegen Israël.

"Mijn goals tegen Israël? Oh, ik had een beetje geluk met de 2e. Het was goed. Ik had wat ongemak in maart waardoor ik niet naar het trainingskamp kon komen. Ik voel me nu fysiek goed”, besluit de voormalige middenvelder van Standard