Het is een publiek geheim dat Courtois niet de populairste speler is

"Het is een publiek geheim dat Courtois niet de populairste speler is"

20-06-2023 12:29
57

Thibaut Courtois heeft het zichzelf lastig gemaakt bij de Rode Duivels. Hij verliet het trainingskamp en beschuldigde bondscoach Domenico Tedesco van leugens. Volgens Peter Vandenbempt was hij al niet de populairste speler binnen de groep. 

"Het statement van Thibaut Courtois is olie op het vuur", vertelt Vandenbempt aan Sporza. "Hij had het al hard gespeeld door de nationale ploeg te verlaten en spreekt ook nu geen verzoenende taal. Hij zet de bondscoach vol in de wind en speelt het nog harder. Het is duidelijk dat het water tussen Courtois en de bondscoach heel erg diep is."

Courtois beseft ook dat hij de publieke opinie tegen heeft. "Is Courtois een kat in het nauw die rare sprongen maakt? Hij heeft wel gezien dat alle reacties bijna unisono negatief zijn. Het is een publiek geheim dat Courtois niet de populairste speler is binnen de spelersgroep. Door deze manier van handelen en zijn uitspraken is die situatie niet verbeterd en zal de zin van Courtois om terug te keren misschien nog kleiner zijn."

Inmiddels gaat de interlandbreak natuurlijk gewoon door. Matz Sels staat dinsdag waarschijnlijk in het doel tegen Estland.