OFFICIEEL: Descotte (19) wordt extra seizoen verhuurd aan FC Utrecht

OFFICIEEL: Descotte (19) wordt extra seizoen verhuurd aan FC Utrecht

19-06-2023 11:44

FC Utrecht kan ook komend seizoen beschikken over Anthony Descotte. De negentienjarige spits wordt nog een jaar gehuurd van Sporting Charleroi. Daarnaast heeft FC Utrecht nog altijd een optie tot koop.

Descotte vertolkte het afgelopen seizoen een bijrol bij de Nederlandse club. Hij bleef steken op zeven Eredivisie-duels en stond slechts één keer in de basis. Daarin kwam hij één keer tot scoren. In de Keuken Kampioen Divisie was hij wel op schot namens Jong FC Utrecht met drie goals in zes wedstrijden. 

"Tijdens de voorbije maanden heeft Anthony in zowel het eerste elftal als Jong FC Utrecht zijn potentie en kwaliteiten laten zien", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Zijn snelheid, passeeractie, de diepte die hij in zijn spel heeft en zijn schot maken hem tot een gevaarlijke, complete aanvaller. De afgelopen maanden hebben wij Anthony beter leren kennen, en Anthony ons. Hij voelt zich inmiddels thuis in Utrecht en bij FC Utrecht. We kijken uit naar en hebben vertrouwen in de verdere ontwikkeling die hij bij ons gaat doormaken."