Albert kritisch op Rode Duivels: “Konden niet van de Oostenrijkse druk af komen”

Albert kritisch op Rode Duivels: “Konden niet van de Oostenrijkse druk af komen”

18-06-2023 21:39

Philippe Albert uit zich kritisch op de Rode Duivels na het gelijke spel tegen Oostenrijk. Volgens Albert hadden de Rode Duivels wel heel erg veel moeite met het stugge Oostenrijk. Albert zag ook in dat het einde van het seizoen zijn tol had geëist bij de Rode Duivels.

Volgens Albert was het van het begin tot het eind niet voldoende bij de Rode Duivels. Albert meent dat dit ook met de Oostenrijke intensiteit te maken had. “We leden omdat de Oostenrijkers goed georganiseerd stonden, de druk was constant en we konden er niet vanaf komen”, deelt Albert via RTBF.

Toch zag Albert dat de Rode Duivels in de tweede helft beter voor de dag kwamen. “In de tweede helft vonden we meer aanvallend spel met meerdere kansen, maar gedurende de hele wedstrijd is een gelijkspel verdiend. Oostenrijk kon de fysieke inspanningen van de eerste helft onmogelijk de hele wedstrijd vasthouden”, analyseert Albert.

Albert blikt vervolgens ook nog terug op de keuzes van bondscoach Domenico Tedesco. Volgens Albert kwam Tedesco met meerdere tactische veranderingen die niet bleken te werken. “Het is geen drama, het is een lang seizoen voor iedereen. Als het had gewerkt dan hadden we genie geroepen”, besluit Albert.

De Rode Duivels hebben maar heel even rust na de pittige ontmoeting met Oostenrijk. Op 20 juni vindt de volgende EK-kwalificatiewedstrijd plaats, uit tegen Estland.