'Manchester United mikt in de zomermercato op Pickford en Koch'

'Manchester United mikt in de zomermercato op Pickford en Koch'

18-06-2023 11:10 Laatste update: 11:12
3

Manchester United neemt deze zomer mogelijk afscheid van David de Gea en Harry Maguire en heeft de vervangers van het duo al op het oog. Jordan Pickford en Robin Koch staan hoog op de radar van The Red Devils

De Gea lijkt zijn contract niet te gaan verlengen na twaalf jaar trouwe dienst op Old Trafford. De 32-jarige doelman wisselde het afgelopen seizoen briljante reddingen af met flaters en moet worden opgevolgd door Pickford, meent The Mirror. United zou ruim 52 miljoen euro overhebben voor de Engelsman. De doelman van Everton FC ontliep op de valreep degradatie naar de Championship en lijkt toe aan een stap hogerop. Pickford is nog altijd de eerste keus van bondscoach Gareth Southgate, al zit Arsenal-goalie Aaron Ramsdale hem op de hielen. 

Naast Pickford is United ook geïnteresseerd in Robin Koch. Het lokale Manchester Evening News meldt dat de verdediger van Leeds in gesprek zou zijn met de club. Leeds degradeerde onlangs naar de Championship en voor Koch zou dat reden genoeg zijn om te vertrekken. Naast United is Tottenham Hotspur ook geïnteresseerd in de centrale verdediger. Koch zou kunnen dienen als vervanger van Maguire: de verdediger ligt tot 2025 vast bij United, maar komt amper nog aan spelen toe onder manager Erik ten Hag. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!