Gerkens over transfer: Een van de redenen waarom ik KAA Gent koos

Gerkens over transfer: "Een van de redenen waarom ik KAA Gent koos"

13-06-2023 16:32
4

Pieter Gerkens maakt een transfer van kampioen Royal Antwerp FC naar KAA Gent, de 28-jarige middenvelder legt zijn keuze uit. De middenvelder benadrukt het belang van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck waar hij eerder mee samenwerkte.  

Gerkens vertelt dat de keuze niet heel moeilijk was en uit zich zeer positief over Gent. “Gent is een heel stabiele club, die bijna elk jaar Europees en bovenaan speelt”, citeert De Gazet van Antwerpen Gerkens.

Gerkens deelt ook het belang van de hoofdtrainer bij Gent, Vanhaezebrouck. “Dat was zeker een van de redenen waarom ik voor Gent heb gekozen. Mijn spelintelligentie en loopvermogen komen goed van pas in zijn spel”, vertelt Gerkens.

Gerkens is ook ambitieus met Gent, de middenvelder wil aankomend seizoen de Champions’ Play-Offs halen, waar dat Gent dit seizoen net niet lukte. “Play-off I halen en meedoen voor de top vier is het doel van de club”, deelt Gerkens.

Gerkens vertelt ook nog over zijn blessure, de speler vertelt dat dit langer duurde dan hij eerder had verwacht en nog steeds niet helemaal de oude is. “Ik dacht snel terug te komen, maar mijn comeback werd steeds verder uitgesteld. Ook nu ben ik nog niet 100% fit, maar ik hoop tijdens de voorbereiding mij volledig te kunnen klaarstomen voor het nieuwe seizoen”, besluit de middenvelder van Gent.