Almere City gaat naar de Eredivisie, Limbombe geeft een assist

11-06-2023 20:44
1

Almere City heeft het geflikt en is volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie actief in de Eredivisie. Almere wist opnieuw te winnen van FC Emmen: 1-2.

Vijf dagen eerder wist Almere City in eigen huis al een eerste tik uit te delen aan FC Emmen: in het Yanmar Stadion werd het 2-0 voor de ploeg van Anthony Limbombe. Daardoor moest FC Emmen in de return flink aan de bak om degradatie te voorkomen. Met dezelfde elf namen als in de heenwedstrijd schoot de thuisploeg niet bepaald uit de startblokken: in het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er weinig en dat vond Almere City meer dan prima.

In het slot van de eerste helft drong Emmen wel wat meer aan. Dat leverde een schot op de paal op, maar voor de rest wist Almere de rust vrij eenvoudig te halen met de brilstand op het scorebord. In de tweede helft kwam er al snel meer leven in de brouwerij, maar dat was niet bepaald in het voordeel van de thuisploeg: in de 51ste minuut kwam Almere namelijk op voorsprong. Rajiv van La Parra werd het eindstation van een vloeiende counter en tikte op assist van Limbombe de 1-0 binnen.

Drie minuten later leek Almere City zelfs de genadeklap uit te delen aan Emmen. Via de muur kwam een vrije trap van Anthony Limbombe terecht voor de voeten van Jorrit Smeets. De middenvelder aarzelde niet en besloot direct een volley op het doel van Emmen-goalie Micky van der Hart af te vuren. Die ging op fraaie wijze raak: 2-0.

Snel daarna volgde echter weer een antwoord van FC Emmen. Jari Vlak maakte in de rebound de aansluitingstreffer. Daardoor moest de ploeg van coach Dick Lukkien in dertig minuten tijd nog drie keer scoren, om een verlenging uit het vuur te kunnen slepen. Dat lukte niet: Emmen kwam niet meer tot scoren, waardoor het beladen duel in 1-2 voor Almere City eindigde.

Daardoor schrijft Almere City geschiedenis: voor het eerst zal het namelijk actief zijn in de Eredivisie. FC Emmen degradeert juist naar de Keuken Kampioen Divisie, net als twee jaar geleden. Toen wisten ze direct weer terug te keren op het hoogste niveau.