LIVE: Het is afgelopen, Manchester City verslaat Inter in de finale

LIVE: Het is afgelopen, Manchester City verslaat Inter in de finale

10-06-2023 18:33 Laatste update: 22:59
31

Een ding is zeker, zaterdagavond is België een Champions League-winnaar rijker. Het Manchester City van Kevin De Bruyne en het Internazionale  van Romelu Lukaku treffen elkaar in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul voor de finale van het Kampioenenbal. Volg de ontknoping LIVE op VoetbalPrimeur.be.

 

The Citizens kunnen het ultieme bereiken. Na het binnenslepen van de Premier League en het winnen van de FA Cup lonkt de grootste prijs voor City. Guardiola won de cup met de grote oren al twee keer, beiden in dienst van FC Barcelona. City won de Champions League nog nooit. Twee jaar geleden stond de club al eens in de eindstrijd, maar destijds ging Chelsea er met de prijs vandoor. In die match viel Kevin De Bruyne geblesseerd uit. 

Inter is de underdog. I Nerazzurri wonnen de Champions League voor het laatst in 2010, onder leiding van José Mourinho. In de halve finales werd stadsgenoot AC Milan uitgeschakeld. Voor Inter lonkt de dubbel: invaller Romelu Lukaku en co. legden ten koste van Fiorentina beslag op de Coppa Italia.