OFFICIEEL: Coopman krijgt nog twee jaar respijt om Beveren aan promotie te helpen

OFFICIEEL: Coopman krijgt nog twee jaar respijt om Beveren aan promotie te helpen

09-06-2023 18:14
1

Sander Coopman is weer voetballer en dat doet elke Belgische voetbalvolger deugd. Bij SK Beveren pikte de aanvallende middenvelder de draad puik op. Daar is hij nu voor beloond met een contractverlenging.

Coopman krijgt zelf de eer om het nieuws aan te kondigen met een kort filmpje op de sociale media van Beveren. Daarin deelt hij mee dat hij ook de komende twee jaar aan boord blijft op de Freethiel. De 28-jarige spelmaker komt net uit zijn eerste seizoen bij de club. Hij was goed voor vier doelpunten en zes assists in 25 wedstrijden, weliswaar voornamelijk als invaller.

Die cijfers zijn op zich al mooi, maar krijgen nog wat extra kleur als je beseft waar Coopman vandaan komt. Bij zijn vorige club, Royal Antwerp FC, achtervolgde het noodlot de West-Vlaming hardnekkig. Tot twee keer toe scheurde hij er de kruisbanden van zijn knie af, waardoor hij in tweeënhalf jaar tijd eigenlijk nauwelijks aan voetballen mocht denken.

Nu gaat het dus beter. De volgende twee jaar mag Coopman proberen om Beveren opnieuw naar de hoogste klasse te loodsen. De afgelopen campagne lukte dat ei zo na. De Waaslanders streden tot op de slotspeeldag met RWDM, dat uiteindelijk aan het langste eind trok.