OFFICIEEL: Beveren wil fundamenten behouden, Everton Luiz verlengt contract

OFFICIEEL: Beveren wil fundamenten behouden, Everton Luiz verlengt contract

06-06-2023 23:01

SK Beveren is uiteindelijk op een zucht van promotie naar de Jupiler Pro League gestrand. De Waaslanders streden tot op de slotspeeldag mee, maar moesten hun meerdere erkennen in RWDM. Toch is het geloof voor volgend seizoen flink aangewakkerd. Met Everton Luiz blijft er alvast een sterkhouder aan boord.

Op haar officiële kanalen heeft Beveren aangekondigd dat het succesvolle onderhandelingen gevoerd heeft met Luiz en zijn management. Daaruit is een mooi kindje geboren: een contractverlenging voor één seizoen, mét een bijkomende optie. Aangezien de Braziliaan toch al 35 jaar is, is dat best een teken van vertrouwen.

Dat valt overigens te begrijpen, want Luiz was een vaste waarde op het middenveld bij Beveren. De ouderdomsdeken verscheen 26 keer aan de aftrap en wist daarin ook twee keer te scoren. Hij was echter vooral belangrijk om het evenwicht te bewaren op de middenstrook. Luiz pakte daarnaast ook tien gele kaarten.

De Braziliaan heeft al flink wat watertjes doorzwommen in zijn carrière. Achtereenvolgens voetbalde hij in Roemenië, zijn thuisland Brazilië, Mexico, Zwitserland, Servië, de Italiaanse Serie A en de MLS. Het bestuur van Beveren looft hem in het transferbericht dan ook vanwege zijn 'ervaring, enorme drive en trekkersrol op het veld'.