'West Ham United mengt zich in transferstrijd om Alvarez (Ajax)'

'West Ham United mengt zich in transferstrijd om Alvarez (Ajax)'

09-06-2023 13:16 Laatste update: 13:17

Edson Álvarez leek hard op weg naar Borussia Dortmund, maar West Ham United hoopt nu een stok in de Duitse wielen te steken. De Conference League-winnaar wil de miljoenen voor Declan Rice gebruiken om de Mexicaan over te nemen van Ajax.

Dat melden Britse media, waaronder The Telegraph. Volgens de krant is Álvarez één van de spelers die zich over de erfenis van Rice moet ontfermen. West Ham zou van mening zijn dat de kwaliteiten van de aanvoerder niet door één speler zijn te vervangen, waardoor zowel de Mexicaan van Ajax als James Ward-Prowse als vervangers gehaald moeten worden. Die laatste, een vrijetrappenspecialist, degradeerde met Southampton uit de Premier League.

Álvarez staat deze zomer open voor een nieuwe uitdaging, zo sprak hij onlangs uit. De Amsterdammers verlangen zo'n 35 miljoen euro voor de middenvelder, die nog een contract tot medio 2025 heeft. Nu Jude Bellingham is verkocht aan Real Madrid wil Dortmund doorpakken, maar West Ham mengt zich in de strijd. Álvarez en Ward-Prowse moeten 'het nieuwe middenveld' van de Engelse club een gezicht geven.

Daarnaast hebben The Hammers ook Harvey Barnes in het vizier. Voor hem zou de club zelfs op pole position liggen. De linksbuiten scoorde dertien keer ondanks de degradatie van Leicester City uit de Premier League. West Ham lijkt doortastender dan Aston Villa, Tottenham Hotspur en Newcastle United, die ook interesse tonen in Barnes. Net als Álvarez moet hij zo'n 35 miljoen kosten.

West Ham staat op het punt om Rice voor een recordbedrag te verkopen. Manchester United en Bayern München tonen interesse, maar Arsenal lijkt aan het langste eind te trekken. The Gunners willen zo'n 105 miljoen euro betalen voor de Engelse international.