'Juventus komt uit bij Sassuolo, dat De Winter wil betrekken als pasmunt'

'Juventus komt uit bij Sassuolo, dat De Winter wil betrekken als pasmunt'

07-06-2023 14:26

De toekomst van Koni De Winter blijft voorlopig onduidelijk. De mandekker wordt al even aangekondigd als het volgende grote Belgische talent, maar als huurspeler bij Empoli kon hij dat etiket niet helemaal bevestigen. Moederclub Juventus betrekt hem nu mogelijk in een deal rond Davide Frattesi.

De 23-jarige Italiaan van Sassuolo maakte ook in zijn tweede seizoen in de Serie A indruk. Onder meer dankzij zijn zeven competitietreffers heeft hij zich op de radar geplaatst van verschillende topclubs, waaronder Juventus. La Vecchia Signora zou Frattesi er graag bij willen. Daarover zat het dinsdag samen met het bestuur van Sassuolo, meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio op zijn eigen website. Deze woensdag is het overigens de beurt aan AS Roma om te onderhandelen.

Frattesi is met andere woorden geliefd en daar wil zijn huidige werkgever graag munt uit slaan. Bij Sassuolo denkt men uiteraard aan een mooi geldbedrag, maar ook De Winter kan de groen-zwarten wel bekoren. Bij Empoli is de belofte-international (straks actief op het EK U21) niet verder geraakt dan twaalf basisplaatsen, maar die waren blijkbaar voldoende overtuigend. Sassuolo zou hem graag deels als pasmunt gebruiken voor Frattesi.