Landgenoot Benson ontvangt prijs bij Burnley: Op die avond, kon niet beter

Landgenoot Benson ontvangt prijs bij Burnley: "Op die avond, kon niet beter"

06-06-2023 14:05 Laatste update: 14:14
1

Manuel Benson heeft het ‘Doelpunt van het seizoen’ gewonnen bij Burnley. Benson was verantwoordelijk voor hét Burnley-doelpunt dat ervoor zorgde dat Burnley daadwerkelijk kampioen werd van het Championship. Onze landgenoot zijn doelpunt werd verkozen door de fans en hij reageert zeer enthousiast op zijn prijs.

Benson (ex-Royal Antwerp FC) verzorgde eerst een fraaie actie en krulde de bal vervolgens in het doel bij rivaal Blackburn Rovers. “Het voelt heel goed om een prijs te winnen, ik ben erg trots op deze prijs, ik ga hem thuis een mooi plekje geven”, vertelt Benson via de officiële kanalen van Burnley.

Benson weet ook dat zijn doelpunt een extra lading had doordat het uit bij rivaal Blackburn Rovers was. “Het betekent zo veel, de lange geschiedenis tussen beide clubs en de rivaliteit is zo groot, om dan te scoren en de wedstrijd te winnen, kon bijna niet beter”, deelt Benson.

Benson denkt ook dat de plek en het moment waarop hij scoorde doorslaggevend is gebleken voor het uitverkiezen van het beste doelpunt van het seizoen. “Op dat moment scoren tegen Blackburn en om zo het kampioenschap veilig te stellen. Die avond betekende veel voor de fans, ik denk dat dat de reden is waarom dit doelpunt is gekozen”, concludeert Benson.

Burnley en hoofdtrainer Vincent Kompany zorgden dat Benson in de zomerse transferperiode vorig jaar overkwam van Royal Antwerp FC. Burnley kocht de 26-jarige Benson toen voor vier miljoen euro van Antwerp.