Krankzinnig! Liefst zeven keer wisselde de virtuele stand tijdens slotspeeldag

04-06-2023 22:00
8

Schrijf maar op: de slotspeeldag van de Jupiler Pro League 2022-2023 is de meest krankzinnige die ons vaderlandse voetbal ooit gekend heeft! Met een doelpunt in minuut 94 (!) tartte Royal Antwerp FC werkelijk elke verbeelding en kroonde het zich tot kampioen. Dat was de zevende en laatste keer dat de driestrijd met KRC Genk en Union Saint-Gilloise kantelde.

Voor aanvang van deze slotwedstrijden was de situatie duidelijk: Antwerp en Union gingen aan kop, waarbij die eerste club het voordeel had, terwijl Genk één puntje achterop lag. In de eerste helft veranderde daar lange tijd niets aan, tot Genk vlak voor rust op 1-0 kwam via Tolu Arokodare. Zo wipten de Limburgers even naar de leiding. Antwerp zakte dan weer virtueel weg naar plek drie.

Na rust ontspon het gestoorde scenario zich pas helemaal. Eerst toen Union op voorsprong kwam, wat de Brusselaars naar de zevende hemel katapulteerde. Dat duurde tot en met minuut 88, al speelden Antwerp en Genk tussendoor nog even haasje-over. Twee minuten voor het einde sloeg Club Brugge Union echter met verstomming. Plots zou de kampioen dan toch uit het duel in Genk komen.

De Limburgers rekenden zich al rijk, voorzitter Peter Croonen deelde zelfs al handjes uit. Maar deze JPL liet zich werkelijk door niets of niemand voorspellen. Door de weergaloze streep van Toby Alderweireld wijzigde het scenario een allerlaatste keer, alsnog in het voordeel van Antwerp. En zo bleef de nummer één van voor het eerste fluitsignaal ook na afloop de nummer één. Genk is wel nog voorbij Union gesprongen, maar dat zal een schrale troost vormen.