Heel Antwerp hoopt op fitte Janssen: Antwerp staat of valt met hem

Heel Antwerp hoopt op fitte Janssen: "Antwerp staat of valt met hem"

01-06-2023 16:32
8

Royal Antwerp FC staat zondag voor een echte titelmatch tegen KRC Genk. Wint het van de Limburgers, is het zeker van de titel. Zoniet, moet het hopen op Union en mag het zelf ook niet verliezen. In die partij zal het alleszins rekenen op Vincent Janssen, die onmisbaar is voor The Great Old.

Antwerp kon afgelopen zondag al de titel pakken, maar raakte niet voorbij Union. The Great Old lijkt wat vermoeid, al spreken de cijfers dat tegen. Eén speler lijkt het echter wel moeilijk te hebben: Janssen. "Als Antwerp zondag geen kampioen wordt, dan zal dat niet zijn omdat hun tong op de grond hangt", zegt een trainer uit de Champions' Play-Offs in Het Laatste Nieuws.

"Als ik voorbehoud maak bij Antwerp, is dat niet fysiek — eerder voetbaltactisch. Antwerp, sorry dat ik het moet zeggen, staat of valt met Vincent Janssen. Haal Janssen eraf, en Van Bommel heeft een levensgroot probleem. Er is veel te doen om de keuzes van Van Bommel tegen Union, maar voor mij is dat allemaal onzin. Het punt is: Janssen viel uit", geeft hij aan.

Mindere cijfers
Toch zijn er nog zorgen over Janssen. De Nederlandse aanvaller sukkelt al even met blessures en moest ook tegen Union voortijdig naar de kant. Uit de cijfers van Eleven Sports blijkt ook dat Janssen het moeilijker heeft en tegen Union amper high intensity sprints aflegde en nog minder kilometers liep. Kortom, geen Janssen in topvorm.

Toch blijft hij belangrijk en zal de spits, die dit seizoen achttien keer scoorde in de competitie, ook zondag voor de doelpunten moeten zorgen. Coach Mark van Bommel zal Janssen echter moeten oplappen én opladen voor de partij. Nog één keertje dan.