Traoré geniet zeer veel interesse van RSCA, Genk en Union

'Aan interesse geen gebrek voor Traoré, nog geen bod van RSCA, Genk of Union'

30 mei om 18:28

Benie Traoré, de 20-jarige Ivoriaanse aanvaller van BK Häcken, staat nadrukkelijk in de belangstelling van meerdere clubs in België en daarbuiten. Er werd eerder vanuit Zweedse media bekendgemaakt dat RSC Anderlecht als eerste concreet met een bod is gekomen, maar dit wordt nu ontkend.

Martin Ericsson, de sportief directeur van BK Häcken reageert op de interesse die is ontstaan voor Traoré. “Er zijn heel wat ploegen in Europa geïnteresseerd in Benie Traoré. Hij is a high potential player, maar op dit moment ligt er niets officieels op de tafel. Er is geen concreet bod, over de prijs wil ik niet uitweiden. Ik kan alleen maar zeggen dat Benie Traoré gezien zijn mogelijkheden een dure speler is”, citeert Het Belang van Limburg Ericsson.

Vanuit België is de interesse in Traoré groot, Anderlecht, KRC Genk en Union SG zitten nadrukkelijk achter de jonge aanvaller aan. Ook vanuit Nederland is er interesse in de Ivoriaan, Ajax is al op bezoek geweest om de speler in actie te zien.

De interesse in Traoré is niet plotseling ontstaan, de aanvaller overbrugt zeer indrukwekkende statistieken. In zestien wedstrijden wist hij maar liefst dertien keer het net te vinden. Ook leverde de spits vier assists af.