Snelders geeft Union 40% kans: 'Aanname dat Club Union geen strobreed in weg legt'

Snelders geeft Union 40% kans: 'Aanname dat Club Union geen strobreed in weg legt'

29-05-2023 08:10
28

Union SG sleepte met 10 man een punt mee tegen Royal Antwerp FC (1-1). Met nog één speelrond te gaan, is Union geen koploper en heeft de club het kampioenschap niet in eigen hand. Toch dicht analist Eddy Snelders Union de grootste kans op het kampioenschap toe.

'Genk heeft alle baat bij een zege, plus we weten dat Club en Antwerp geen beste vrienden zijn', schreef Snelders over de verhoudingen tussen de ploegen in de Play-Offs 1 op Sporza.

'Iedereen veronderstelt daardoor dat blauw-zwart Union straks geen strobreed in de weg zal leggen. Maar dat moeten we nog altijd afwachten - ik hoop sowieso dat het fair verloopt', pende Snelders, die de publieke opinie schetst in aanloop naar de match tussen Antwerp en Club Brugge.

'Bovendien kunnen ze zich optrekken aan de gedachte dat jongens als Boniface en Teuma dan misschien terug zijn', aldus de analist, die denkt dat het beschikbaar zijn van sleutelspelers de doorslag kan geven in de laatste speelronde voor Union.

Union neemt het in de laatste speelronde op tegen Club Brugge, terwijl KRC Genk en Antwerp de andere match invullen. Als de Great Old de match met 3 punten afsluit, is de club kampioen van de Jupiler Pro League.