Meunier gaat Witsel en Chadli niet achterna: “Ik stop nooit bij Rode Duivels”

Meunier gaat Witsel en Chadli niet achterna: “Ik stop nooit bij Rode Duivels”

27-05-2023 16:46
1

Heel wat Rode Duivels hebben beslist om te stoppen bij de nationale ploeg, maar Thomas Meunier zal dat nooit doen. Dat laat de 31-jarige Dortmund-speler aan Het Nieuwsblad weten.

Meunier gaat aldus Axel Witsel en Nacer Chadli niet achterna. “Neen. Dat is hun beslissing. Het is jammer. Triest zelfs, want Axel staat in de ploeg bij Atlético Madrid. Dan heb je wel nog een kans om opgeroepen te worden. Ik zal altijd beschikbaar blijven voor de nationale ploeg. Zelf zeggen dat ik stop, dat nooit. Word ik niet meer geselecteerd, dan is het zo.”

Meunier is wel fan van de nieuwe bondscoach, Domenico Tedesco. “Absoluut. Ik haat monotonie. Elke dag dezelfde opwarming, dezelfde passvormen… zo raak je mij kwijt. De hersenen moeten ook geprikkeld worden. Tien dagen trainen onder Tedesco was top. Ik trainde ook graag onder Martinez, hè. Er zat altijd een idee achter zijn trainingen. Maar Tedesco pusht extra.”

Volgens Meunier is Tedesco ook georganiseerd. “Tijdens het ontbijt werd op de tv-schermen bijvoorbeeld al getoond welke training we zouden krijgen. Je verschijnt op het veld en weet al welk hesje je draagt, met wie je in een ploegje zit... Het is niet militaristisch, wél georganiseerd. Je verliest geen tijd, het blijft intens. Dat heb je nodig bij een jonge groep die honger heeft.”