Vrancken houdt zijn Genk scherp: Klaar zijn als de kans zich voordoet

Vrancken houdt zijn Genk scherp: "Klaar zijn als de kans zich voordoet"

27-05-2023 11:47
3

KRC Genk dook als koploper de Champions' Play-Off in, maar lijkt met nog twee speeldagen te gaan slechts een waterkansje meer te maken op de titel. Enkel bij een gelijkspel in Royal Antwerp FC - Union Saint-Gilloise zijn de Limburgers weer volop kandidaat, als ze zelf van Club Brugge winnen, wel te verstaan. Wouter Vrancken probeert de moed erin te houden.

Zondagmiddag kan het doek al gevallen zijn over de Jupiler Pro League. Als Antwerp op eigen veld wint van Union, is de titel voor The Great Old. Stel dat de bezoekers aan het langste eind trekken, dan wordt Brussel meer dan waarschijnlijk het feestdecor. Pas bij een gelijkspel tussen beide ploegen komt Genk opnieuw in beeld. "We moeten klaar zijn als de kans zich voordoet", stelde Vrancken op zijn perspraatje.

De Genk-selectie zal alvast niét kijken naar het (mogelijke) titelduel op de Bosuil. Enkele uren later spelen ze zelf op Club Brugge. "Wij moeten energie steken in onze match", legt Vrancken uit. "We hebben geen vat op wat daar gebeurt. Het enige dat wij nu kunnen doen, is zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen."

Ergens blijft de titeldroom wel leven binnen Genk. "Natuurlijk, het zou mooi zijn als het in Antwerpen op een gelijkspel eindigt. Onze kansen zijn niet groot, maar zolang ze er zijn, moeten we ze proberen te grijpen", besluit Vrancken.