Teuma hoogst onzeker voor topper tegen Antwerp: “Union is niet ongerust”

Teuma hoogst onzeker voor topper tegen Antwerp: “Union is niet ongerust”

26-05-2023 19:25 Laatste update: 21:36
3

Union Saint-Gilloise neemt het komende zondag op tegen Royal Antwerp FC in een rechtstreeks duel om de titel. Karel Geraerts gaf een persconferentie en sprak onder meer over Teddy Teuma.

De aanvoerder kampt met een blessure aan de adducturen en is ‘hoogst onzeker’. “Hij is hoogst onzeker. Teddy heeft vandaag individueel getraind, vooral in de gym maar ook een beetje op het veld. We kijken samen hoe de situatie evolueert. We praten ook veel met hem.”

De beslissing zal pas last minute genomen worden. “Uiteindelijk zal hij zelf, in samenspraak met de dokter, de beslissing nemen of hij speelt. Voor de rest is de hele groep fit, met uitzondering van invallersdoelman Lucas Pirard (die sukkelt met de rug, red.)”, citeert Het Nieuwsblad.

Geraerts maakt zich echter geen zorgen. “Hij is heel belangrijk, voor zowel het team als de club. Hij stimuleert de groep en houdt er ook zelf van om zo’n wedstrijden, met grote druk, te spelen. Iedereen wil er hem bij. Maar ik heb een sterke groep en een sterke bank. We zijn niet ongerust. Iedereen is er klaar voor, ook als Teddy niet kan spelen.”