'Juventus hangt straf boven het hoofd van 11 punten aftrek in Serie A'

'Juventus hangt straf boven het hoofd van 11 punten aftrek in Serie A'

22 mei - 14:15 Laatste update: 14:39
2

Juventus hangt alsnog een puntenstraf boven het hoofd. De Italiaanse voetbalbond FIGC wil dat de grootmacht uit Turijn elf punten inlevert, melden media in het Zuid-Europese land. Het betekent een flinke knauw voor de sportieve ambities.

De FIGC legde Juventus eerder al vijftien punten in mindering op vanwege gesjoemel met de boekhouding, onder meer door het kunstmatig opblazen van de marktwaardes van spelers. In totaal zou voor 115 miljoen euro aan fraude zijn gepleegd, maar I Bianconeri vocht die straf met succes aan. De ploeg van coach Massimiliano Allegri kreeg zijn punten terug en steeg inmiddels naar de tweede plaats in de Serie A. Nu dreigt echter een nieuwe klap voor Juve.

De aanklager van de Italiaanse bond eiste tijdens een drie uur durende zitting een puntenstraf van elf punten. De rechters buigen zich nu over de zaak en zouden nog maandagavond uitspraak kunnen doen. Mocht de FIGC zijn zin krijgen, dan zakt Juventus naar de achtste plaats. Champions League-kwalificatie verdwijnt uit zicht, maar ook deelname aan de Europa League of Conference League is ver weg.

Overigens kan Juve ook nu weer in beroep tegen de straf. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s