Vanzeir krijgt applaus: Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen

Vanzeir krijgt applaus: "Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen"

22-05-2023 14:35 Laatste update: 15:20
2

Eindelijk was Dante Vanzeir weer op de Amerikaanse velden te bekennen. De spits van New York Red Bulls maakte zijn langverwachte rentree na een incident omtrent racisme. Toen de voormalig Union SG-aanvaller op het veld kwam, ontving Vanzeir applaus.

Vanzeir stond in totaal 6 matchen buiten de velden. Na een unanieme stemming binnen de selectie mocht Vanzeir eindelijk weer het voetbalveld betreden om wedstrijden te spelen. De aanvaller viel in de 67e minuut van de match tegen Montreal in. Bij Montreal staat trainer Hernan Losada aan het roer.

"Het was al een lang en zwaar proces voor Dante, de club en onze supporters, maar het stopt niet na zijn terugkeer in het team", noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van trainer Troy Lesesne voor de wedstrijd.

"Dante heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en de gevolgen van zijn daden aanvaard. Hij heeft haatdragende woorden gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat hij een haatdragend persoon is. Dat moet hij elke dag opnieuw blijven bewijzen", aldus de coach van Vanzeir over de nieuwe kans die de spits krijgt in de Major League Soccer (MLS).

Vanzeir speelde tot nu toe 7 matchen voor New York Red Bulls in de MLS en kwam 1 maal tot een goal.