Vanzeir voetbalt weer bij Red Bulls: Zal vooral heel nederig moeten zijn

Vanzeir voetbalt weer bij Red Bulls: "Zal vooral heel nederig moeten zijn"

20-05-2023 11:00
32

De schorsing van Dante Vanzeir bij New York Red Bulls zit er na 6 matchen op. De aanvaller volgde ook een cursus gevoeligheden binnen de Amerikaanse cultuur. Toch is het sentiment omtrent Vanzeir nog niet zoals het voor het incident was.

"Hij had moeten weten dat je dat woord (monkey, red.) nooit roept naar een andere mens", noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van New York Red Bulls-watcher Mark Fishkin.

Bij New York Red Bulls gaat het sportief niet al te best. De ploeg staan voorlaatste in de Eastern Conference en de doelpuntenmachine komt maar niet op gang. Vanzeir komt dus op een goed moment weer terug. "Ik denk dat Vanzeir tegen Montreal wel weer in de wedstrijdkern zal zitten", zei Fishkin over Vanzeir.

"Hij zal vooral heel nederig moeten zijn. Als Dante Vanzeir weldra zijn menselijke en sportieve meerwaarde toont, is er nog hoop", aldus Fishkin over hoe Vanzeir zijn reputatie binnen de club en het Amerikaanse voetbal kan verbeteren.

Vanzeir kwam tot nu toe 6 keer in actie in de Major League Soccer. De aanvaller wist 1 keer tot scoren voor New York Red Bulls tijdens die matchen.