Benson lovend over Kompany: Snap kritiek op werkwijze bij Anderlecht niet

Benson lovend over Kompany: "Snap kritiek op werkwijze bij Anderlecht niet"

19-05-2023 09:15 Laatste update: 09:20
19

Manuel Benson en Vincent Kompany zijn de kersverse kampioenen van de Engelse Championship met FC Burnley. De twee promoveren daardoor naar de Premier League met de Engelse club. De voormalige aanvaller van KRC Genk en Royal Antwerp FC besprak het geheim van het succes van trainer Kompany.

"Als je ziet hoeveel hij ervoor over heeft: geweldig", vertelde Benson over Kompany en de inzet die de trainer toont aan Het Laatste Nieuws.

"Hij neemt ook zijn tijd om met iedereen individueel te praten. En een speler die perfect weet wat hij moet doen, wordt beter", zei Benson over Kompany die volgens de rechtsbuiten altijd alles tot in de puntjes voor weet te bereiden.

"Ik herinner me nog dat er vorig seizoen kritiek kwam op zijn werkwijze bij Anderlecht en ik snap dat niet", aldus Benson die maar niet begrijpt hoe waarom de trainer niet gewaardeerd werd voor zijn werkwijze bij RSC Anderlecht.

Kompany stond maar liefst 46 Championship-wedstrijden aan het roer bij Burnley. De trainer wist met de ploeg 29 keer te winnen, 14 keer gelijk te spelen en verloor slechts 3 keer. In totaal behaalde Kompany daardoor 101 punten.