Svilar over Svilar junior

Svilar over Svilar junior (ex-Anderlecht): “Mourinho wilde hem per se halen”

18 mei 2023 om 13:46

Ratko Svilar (73), de oud-doelman van Royal Antwerp FC, vertelt over de voetbalcarrière van zijn zoon, de 23-jarige Mile Svilar (Ex-RSC Anderlecht). Svilar vertelt dat hij zijn zoon op afstand begeleidt en adviseert.

Mile Svilar staat nu onder contract bij het AS Roma van hoofdtrainer José Mourinho. Svilar verliet Anderlecht op zeventienjarige leeftijd en heeft na vijf jaar SL Benfica verlaten voor AS Roma. Svilar vertelt dat zijn zoon een pittige concurrentiestrijd had en vaak voor het tweede elftal keepte, maar het toch goed naar zijn zin had in Portugal. “Benfica deed hem een contractvoorstel van vijf jaar, maar Mourinho wilde hem per se naar Italië halen”, citeert Het Laatste Nieuws Svilar.

Svilar kon de lokroep van Mourinho niet weerstaan en maakte de overstap naar AS Roma. “Mourinho was heel overtuigend. Hij wilde dat Mile de concurrentie zou aangaan met Rui Patricio. Nu goed, als ik zo hoor wat Mourinho zegt, is hij heel tevreden over mijn zoon”, deelt Svilar.

Mile Svilar kwam uit voor meerdere nationale jeugdelftallen van de Rode Duivels, van de U15 tot de U21. Toch maakte de doelman de keuze om te keepen voor het land van zijn vader, Servië. “Dat was de keuze van Mile, net zoals naar Roma vertrekken ook zijn keuze was”, vertelt Ratko senior.