Doelman Oostenrijk laat tumor verwijderen en mist match Rode Duivels

Doelman Oostenrijk laat tumor verwijderen en mist match Rode Duivels

16-05-2023 22:00

Heinz Lindner is succesvol geopereerd aan zijn teelbal. De doelman van FC Sion en de Oostenrijkse nationale ploeg is succesvol geopereerd maar mist hierdoor wel de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Rode Duivels van bondscoach Domenico Tedesco.

Lindner deelde zelf het goede nieuws dat de operatie succesvol is verlopen. ‘De kwaadaardige tumor werd gelukkig op tijd ontdekt en was nog niet uitgezaaid’, deelt Lindner via zijn Instagram account.

Door de operatie is het seizoen van Lindner nu wel ten einde. Dit betekent dat de Oostenrijkse sluitpost niet onder de lat zal staan tijdens de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van 17 juni tegen de Rode Duivels. Oostenrijk staat nog aan kop in de kwalificatiegroep met zes punten. De Rode Duivels hebben drie punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Lindner is niet de enige professionele voetballer die met deze kwaal te maken heeft. Oud- KRC Genk-speler Jean-Paul Boëtius, Marco Richter (Hertha BSC), Timo Baumgartl (Union Berlin) en Sébastien Haller (Borussia Dortmund) kregen met de ziekte te maken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Heinz Lindner (@heinzlindner)