Buffel geeft KRC Genk raad: “Belangrijk om goede dingen te benadrukken”

Buffel geeft KRC Genk raad: “Belangrijk om goede dingen te benadrukken”

16-05-2023 08:14 Laatste update: 09:09
3

KRC Genk lijkt de titelkansen volledig uit handen te geven in de Champions Play-Offs. De Limburgers staan na de nederlaag tegen Union SG derde. Thomas Buffel vindt dat het kalf nog niet verdronken is.

Buffel heeft nog hoop op een titel van zijn ex-club. “Neen. Ze hebben nog twee thuiswedstrijden, waaronder die op de slotspeeldag tegen Antwerp. Ik reken ook op Club Brugge, dat na die 0 op 9 revanchegevoelens zal hebben en thuis wil winnen van Antwerp. Als Genk dan wint van Union, staat alles weer op een zakdoek.”

KRC Genk zal wel moeten gaan beginnen winnen. “Het is belangrijk om de kloof nu klein te houden. Daarvoor moet er zondag wel gewonnen worden. Dat kan. In de reguliere competitie hebben ze Union ook weggespeeld, alleen zat het resultaat toen tegen.”

Buffel heeft ook raad voor zijn voormalige werkgever. “Ze zullen eerst de voorbije wedstrijden moeten laten bezinken en dan de knop omdraaien. Het is nu belangrijk om ook de goede dingen te benadrukken, zoals die thuiswedstrijd tegen Union in de reguliere competitie. Of de manier waarop ze Anderlecht hebben weggespeeld.”

Het vertrek van Paul Onuachu was een flinke aderlating. “Er wordt nu veel gepraat over het vertrek van Onuachu, maar je mag niet vergeten dat Genk ook na zijn vertrek zeer goede wedstrijden heeft gespeeld. Die beelden moeten ze terug oproepen om de spelers eraan te herinneren hoe goed ze kunnen zijn”, citeert Het Belang van Limburg.