Hoofd jeugdopleidingen Antwerp: “Voor Vermeeren zie ik weinig valkuilen”

Hoofd jeugdopleidingen Antwerp: “Voor Vermeeren zie ik weinig valkuilen”

15-05-2023 17:07
2

Steven Smet, Hoofd Jeugdopleidingen van Royal Antwerp FC, reageert op de bijzondere prestaties van het pas 18-jarige talent Arthur Vermeeren. Vermeeren gaf na zijn winnende goal tegen Club Brugge aan dat hij de volgende dag weer de schoolbanken in moest. Smet vertelt hoe Vermeeren het student zijn combineert met het profvoetbal.

Smet vertelt dat Vermeeren geen voorkeursbehandeling krijgt ten opzichte van zijn andere klasgenoten op de topsportschool van Antwerpen. Vermeeren heeft een aangepast lesrooster waardoor hij inzetbaar is voor Antwerp. “Hij zal dus geen vakantie hebben. Na het einde van het seizoen moet hij meteen blokken. Gelukkig is Arthur een clevere gast: hij doet het uitstekend”, vertelt Smet aan Het Belang van Limburg.

Smet deelt ook dat Vermeeren op het veld tegen Club Brugge de spotlight pakte, maar dat hij buiten het veld eerder verlegen is. “Wanneer ze tijdens de video-analyse op school beelden van Arthur tonen, kruipt hij liefst onder de grond. Het veld is zijn podium, alles ernaast hoeft niet voor hem. Arthur is heel down-to-earth”, deelt Smet.

Smet is zeer positief over de ontwikkeling die Vermeeren doormaakt bij Antwerp. Volgens de Hoofd Jeugdopleidingen ligt er een zeer mooie toekomst voor Vermeeren in het verschiet. “Als hij die lijn aanhoudt, zie ik weinig valkuilen”, besluit Smet.

Door de winnende goal in de 97e minuut besliste Vermeeren de kraker tussen Antwerp en Club Brugge. Hierdoor blijft Antwerp aan de leiding in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. Union SG hijgt wel in de nek met slechts een punt minder.