Solskjaer onthult: 'Man Utd had Haaland voor vier miljoen kunnen kopen'

Solskjaer onthult: 'Man Utd had Haaland voor vier miljoen kunnen kopen'

13-05-2023 13:13 Laatste update: 14:36
3

Ole Gunnar Solskjaer heeft onthult dat Erling Haaland voor een minimaal bedrag naar Manchester United had kunnen gaan. De oud-trainer van de Engelse club vertelt aan The Athletic dat Molde FK slechts vier miljoen euro vroeg voor de doelpuntenmachine.

"Ik belde United ongeveer zes maanden voordat ik het overnam als manager en vertelde ze dat ik een goede spits had", vertelt de manager jaren later over het talent Haaland dat hij spotte in Noorwegen. "Maar ze wilden niet luisteren Ik vroeg om slechts vier miljoen voor Haaland, maar ze contracteerden hem niet." Uiteindelijk maakte Haaland de overstap van Molde FK naar Red Bull Salzburg.

De periode van Solskjaer bij United was in ieder geval niet heel succesvol. Waar Erik ten Hag meer succes heeft met de ploeg, kreeg de Noor zijn team maar niet aan de praat. Nu zit hij zonder baan, maar problemen heeft hij daar niet mee. "Er zijn zo veel ploegen maar ik ga niet ergens aan de slag om maar werk te hebben. Het moet iets speciaals zijn, een nieuwe cultuur, of een ploeg die me trekt."