Muslic over Somers bij Cercle Brugge: “Van zevende in de pikorde naar kapitein”

Muslic over Somers bij Cercle Brugge: “Van zevende in de pikorde naar kapitein”

12-05-2023 19:17
2

Miron Muslic, de hoofdtrainer van Cercle Brugge, blikt vooruit op de belangrijke tweestrijd tegen KAA Gent in de European Play-Offs. De hoofdtrainer erkent het belang van de wedstrijden maar hoopt dat het niet de belangrijkste matchen van het jaar zullen worden.

Gent staat met hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck op dit moment vijf punten voor op Cercle Brugge en Standard. Wanneer Cercle beide wedstrijden wint in het tweeluik dan gaan ze over Gent heen. Muslic wordt gevraagd of dit de belangrijkste matchen van het seizoen zijn. “Ik mag hopen dat dat de slotwedstrijd tegen Westerlo zal worden, vertelt aan lachende Muslic aan Het Laatste Nieuws.

Hoofdtrainer Muslic wil rechtsbuiten Thibo Somers even apart in het zonnetje zetten. “Ik wil hier toch wel eens een speciaal bloempje richting Thibo Somers gooien. Toen ik hier achttien maanden geleden arriveerde, was Thibo nummer zeven in de pikorde van de spitsen. Nu is hij kapitein en een leidersfiguur, en scoort hij vlotjes. Dat mag ook eens onderstreept worden”, besluit een complimenteuze Muslic.

Zaterdagavond begint het cruciale tweeluik tussen Cercle Brugge en Gent. Eerst ontvangt Cercle Brugge Gent en volgende week gaat Cercle Brugge op bezoek bij Gent.