'Naast Messi gaat ook Busquets de overstap naar Saudi-Arabië maken'

'Naast Messi gaat ook Busquets de overstap naar Saudi-Arabië maken'

09-05-2023 13:12

Sergio Busquets gaat FC Barcelona na dit seizoen verlaten, aldus Diaro AS. De controlerende middenvelder heeft dat aan Xavi laten weten tijdens een gezamenlijke minitrip naar Marbella. 

Barcelona speelde vorige week dinsdag zijn laatste wedstrijd en komende zondag pas weer zijn eerstvolgende, waardoor de spelers een aantal dagen vrij kregen. Trainer Xavi en Busquets besloten om die tijd samen te spenderen in Marbella, waar het clubicoon zijn voormalig ploeggenoot en oefenmeester heeft medegedeeld na dit seizoen de deur bij Barça voorlopig dicht te doen.

Volgens Diario AS is het nu een kwestie van tijd voordat Busquets zijn vertrek officieel aankondigt. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij zijn zinnen gezet op een vertrek Saudi-Arabië, waar een lucratief contract voor hem klaar ligt. Xavi moest dinsdag nóg een andere teleurstelling slikken. Volgens het Franse persbureau AFP verkiest ook Lionel Messi Saudi-Arabië boven Barcelona. 

Mocht Busquets komende zomer afscheid nemen van Barca, dan doet hij met een grote staat van dienst, en met een nieuw kampioenschap. Althans, die kans is zeer groot. De Catalanen hebben met nog vijf speelrondes te gaan liefst dertien punten meer dan Real Madrid.