KVK-huurling blikt terug op seizoen zonder minuten: Een vreemde situatie

KVK-huurling blikt terug op seizoen zonder minuten: "Een vreemde situatie"

08-05-2023 16:41
1

KV Kortrijk kende een minder seizoen, maar wist op het nippertje toch de degradatie te vermijden. Een seizoen om snel te vergeten, ook voor huurling Nikolas Dyhr. De Deense verdediger kwam op uitleenbasis uit voor de club, maar kwam amper in actie.

Dyhr werd gehuurd van FC Midtjylland en moest een belangrijke pion worden. Hij speelde echter slechts elf minuten voor de Kerels. Op de clubkanalen van Midtjylland blikt hij nu terug op zijn passage bij KV Kortrijk.

"Het was een vreemde situatie", begint Dyhr. "Mijn verwachting was om regelmatig te spelen, maar dat lukte niet. Hun aanvoerder, een linksback die al negen jaar bij de club speelt, was uitgeschakeld met een langdurige blessure, maar toen ik daar aankwam, was hij er weer klaar voor", geeft Dyhr aan.

Toch wil Dyhr zijn passage bij KV Kortrijk ook geen hele mislukking noemen. "Ik heb in het buitenland geleerd om om te gaan met een moeilijke situatie, en dat was zeer leerzaam toe naar de toekomst. Daarnaast voelde ik mij naast het veld wel goed", besluit hij.