Anonieme racistische opmerkingen aan Orban krijgen staartje: 'Dader bekend'

Anonieme racistische opmerkingen aan Orban krijgen staartje: 'Dader bekend'

7 mei - 12:01 Laatste update: 23 mei - 18:38
24

Emmanuel Gift Orban pakte op Sclessin bijna uit met het doelpunt van het jaar. Bij de aftrap van de tweede helft probeerde hij Arnaud Bodart te verrassen met een rechtstreekse trap op doel, maar de dwarsligger stond dat geniale plan in de weg. Jammer genoeg heeft die geweldige ingeving ook een donker randje gekregen. Op Twitter werd Orban racistisch bejegend.

Het sociale-media-kanaal van Eleven Sports deelde de bijzondere poging van Orban, wat een handvol gebruikers aanzette tot racistische reacties. Daarin wordt Orban duidelijk geviseerd. Ook KAA Gent heeft die reacties opgemerkt. De club bond de kat de bel aan en laat in een korte mededeling weten dat het dit incident niet zonder slag of stoot zal laten voorbijgaan.

'KAA Gent en onze foundation geven niet toe aan racisme. Deze wansmakelijke reacties zijn gerapporteerd en gemeld bij de bevoegde instanties. Er volgt ook een klacht bij de politie', laten De Buffalo's weten. Inmiddels zijn de reacties onder het bericht van Eleven Sports al verwijderd. De schuldigen kunnen zich echter verwachten aan verdere gevolgen.

Update: De persoon die online racistische opmerkingen maakte richting Orban is geïdentificeerd. Dat meldt KAA Gent. 'Of je nu Vinicius Jr., Gift Orban of eender wie bent: dit laten we niet passeren. De persoon is intussen geïdentificeerd door de politie en het dossier is overgemaakt aan het parket', klinkt het bij de Buffalo's.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie