'Nagelsmann naar Tottenham Hotspur onzeker, Duitser ziet obstakel'

'Nagelsmann naar Tottenham Hotspur onzeker, Duitser ziet obstakel'

02-05-2023 20:14

Het is nog maar de vraag of Julian Nagelsmann de nieuwe manager van Tottenham Hotspur wordt. Dat meldt The Telegraph, dat weet dat er enkele obstakels zijn tussen de Duitse trainer en de Premier League-topclub. Arne Slot van Feyenoord geldt als de andere kandidaat in Noord-Londen.

Volgens de Britse krant zijn de onderhandelingen op een struikelblok gestuit vanwege de onzekerheid over de rol van de technisch directeur. Die positie is vacant bij Spurs, nadat Fabio Paratici opstapte vanwege zijn aandeel in de fraudezaak bij Juventus. Het is daardoor nog onduidelijk wie de komende jaren de sportieve koers gaat bepalen. Met wie hij moet samenwerken is voor Nagelsmann juist van grote invloed op zijn besluit.

Dat de voormalig Bayern München-trainer kritisch kijkt naar zijn volgende club, blijkt wel uit het feit dat hij vorige maand bedankte voor Chelsea. Voor Spurs kan het salarisbudget een ander issue worden. Nagelsmann zou in de markt zijn voor spelers, die niet in het kostenplaatje van de club passen. 

Mochten Nagelsmann en Tottenham de plooien niet weten glad te strijken, dan geldt Slot als de andere kandidaat. De Feyenoord-coach wordt gezien als iemand die direct impact kan hebben in de Premier League, zoals Erik ten Hag bij Manchester United.