Bayern en United strijden om spits

'Bayern en Man United strijden om spits Muani van Frankfurt'

2 mei om 18:25

Bayern München pakt door voor Randal Kolo Muani. De Bundesliga-kampioen heeft de eerste gesprekken gevoerd met het management van de 24-jarige aanvaller van Eintracht Frankfurt, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport.

Volgens transferverslaggever Florian Plettenberg verloopt het eerste contact positief. De Franse international staat zeer hoog op het wensenlijstje van Bayern, dat deze zomer vastberaden is om een nieuwe spits aan te trekken en daarmee het gat in te vullen dat Robert Lewandowski heeft achtergelaten.

De concurrentie voor Der Rekordmeister is wel groot. Vooral Manchester United is ook gecharmeerd van Kolo Muani. De club zou nog concreter zijn dan Bayern. De Eintracht-spits geniet op Old Trafford de voorkeur boven Victor Osimhen, klinkt het.

Met dertien goals en twaalf assists is Kolo Muani de topscorer van Eintracht Frankfurt in de Bundesliga. Volgens sportief directeur Markus Krösche zijn er echter nog geen concrete voorstellen binnengekomen. 

Overigens twijfelt Lothar Matthäus of Bayern er goed aan doet om Kolo Muani te halen. "Ik denk dat Thomas Tuchel een ander profiel zoekt. Een aanspeelpunt, een sterke, centrale spits. Iemand die niet naar de vleugels uitwijkt, maar die gevoed wordt en elke kans benut."

Naast Kolo Muani en Osimhen werd Bayern de laatste maanden in verband gebracht met spitsen als Rasmus Höjlund en Harry Kane. Momenteel zijn Eric Maxim Choupo-Moting, Sadio Mané en de jonge Mathys Tel de opties in de punt.