Prins zou miljoenen die hij in Beerschot gestoken heeft er graag weer uithalen

"Prins zou miljoenen die hij in Beerschot gestoken heeft er graag weer uithalen"

01-05-2023 23:19
8

K. Beerschot V.A. zal volgend seizoen niet actief zijn in de Jupiler Pro League, maar Sheffield United wist de promotie wél te bewerkstelligen. Beide clubs zijn eigendom van prins Abdullah bin Mosaad uit Saoedi-Arabië. Die lijkt niet zo happig om die projecten verder te zetten, weet Bert Sterckx.

Bij De Tribune schetst de journalist een eerder onzekere toekomst voor De Ratten. "Hij wil Sheffield én Beerschot verkopen", verwijst Sterckx naar de Saoedische geldschieter. "Een prins is geen sjeik en blijkbaar zijn zijn zakken niet diep genoeg om van Sheffield United een stabiele club in de Premier League te maken." Dat zou ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor de Antwerpse tweedeklasser.

In tegenstelling tot andere rijke maecenassen uit het Midden-Oosten wil Bin Mosaad immers wél een return on investment. Bij zowel Beerschot als Sheffield lijkt dat er niet meteen in te zitten. "Voor een verkoop is de promotie en de halve finale in de FA Cup van Sheffield United een goede zaak", zet Sterckx de Engelse club nog wat meer in het uitstalraam. 

Datzelfde gevoel leeft over Beerschot. "Bij Beerschot zou hij de miljoenen die hij er heeft ingestoken ook graag opnieuw uithalen." Die insteek kan tot twee plannen van aanpak leiden: de club nu al verkopen, ofwel nog één keer fors de portefeuille trekken. "Hij zal niet graag nog veel investeren, maar net dat is misschien nodig om Beerschot naar promotie te leiden en zo voor de nodige meerwaarde te zorgen", besluit Sterckx.