Vandenbempt: 'Voor Genk was dit wel 'de makkelijkste' wedstrijd van de drie'

Vandenbempt: 'Voor Genk was dit wel 'de makkelijkste' wedstrijd van de drie'

01-05-2023 14:15
20

KRC Genk won afgelopen zondag van Club Brugge met 3-1, maar het einde is nog niet in zicht. Union SG en Royal Antwerp FC zijn geduchte tegenstanders waar KRC Genk nog tegen gaat strijden. Analist Peter Vandenbempt gaf zijn mening over de kracht van dit Genk.

De openingsfase was voor Club Brugge met een goal van Hans Vanaken, maar daarna kantelde de match. 'Wat Genk nadien op de mat legde, was ronduit indrukwekkend. Ze overrompelden Club helemaal na rust', pende de analist op Sporza over het voetbal dat Genk na rust liet zien.

'Vooral met dank aan de versmachtende fysieke power en snelheid van het duo Paintsil-Munoz op de rechterflank', merkte Vandenbempt verder op over de kracht van Genk en de spelers die het verschil maakte naast Mike Tresor.

'Voor Genk was dit wel - tussen aanhalingsteken - de makkelijkste wedstrijd van de drie', schreef Vandenbempt over de gewonnen match van zondag tegen Club Brugge.

Daarmee refereerde Vandenbempt naar de - volgens hem - sterkere clubs Union SG en Royal Antwerp FC. Royal Antwerp FC won zondag nog de Beker van België door met 2-0 van KV mechelen te winnen.