Dejaegere en Toulouse nog niet zeker van Europa, club hoopt op hulp van UEFA

Dejaegere en Toulouse nog niet zeker van Europa, club hoopt op hulp van UEFA

30-04-2023 23:16
5

Toulouse FC wist zaterdag beslag te leggen op de Coupe de France, maar kan vanwege regels van de UEFA wellicht niet deelnemen aan de Europa League. Voorzitter Damien Comolli is ervan overtuigd dat de UEFA zal meewerken met de club van Brecht Dejaegere.

Toulouse zou normaliter door de bekerwinst een ticket verdienen naar de Europa League, maar de club is in handen van dezelfde eigenaar als bijvoorbeeld AC Milan. Regels bij de UEFA constateren dat het niet mogelijk is dat twee clubs van dezelfde eigenaar in hetzelfde toernooi uitkomen. Comolli denkt dat er een uitzondering wordt gemaakt. "In alle gesprekken die we met de bond hadden, tussen het moment dat ze contact met ons opnamen en het moment dat we de documenten terugstuurden, vertelden ze ons dat we het volledig eens waren met de verzoeken", meent Comolli, opgetekend door France Bleu.

Het zou voor Brecht Dejaegere, die weliswaar een aflopend contract heeft bij de club, een enorme boost zijn om in de Europa League terecht te komen. "Daar twijfelen we niet aan en als de UEFA daarna nog vragen heeft, zullen we die natuurlijk beantwoorden, maar ik sta er persoonlijk voor in dat we in de Europa League komen", meent Comolli. De voorzitter zal met een delegatie aanwezig zijn wanneer de Europa League-loting op 31 augustus wordt verricht.