Kortrijk-top stapte misnoegd op: 'Onredelijke opstelling van Maleisische eigenaar'

Kortrijk-top stapte misnoegd op: 'Onredelijke opstelling van Maleisische eigenaar'

29-04-2023 10:15
6

Het rommelt binnen KV Kortrijk. Vrijdag kondigden zowel voorzitter Ronny Verhelst als algemeen manager Mathias Leterme aan dat ze de club verlaten. Blijkbaar zijn zij misnoegd over de huidige gang van zaken, met eigenaar Vincent Tan in een kwalijke hoofdrol.

Het Nieuwsblad. Het is een publiek geheim dat de Maleisiër KVK van de hand wil doen. Daar ligt voor het Belgische bestuursduo ook het probleem niet; wél bij het feit dat Tan de vraagprijs voor de club plots stevig omhoog heeft getrokken. Eerst mikte hij op twaalf miljoen euro, nu is dat al 17,5 geworden.

Dat prijskaartje weegt te hard door, vinden Verhelst en Leterme. De voorbije maanden zijn er immers al potentiële overnemers op gesprek gekomen. Zo zagen met Bournemouth FC en Burnley FC twee Engelse clubs een overname wel zitten. Die onderhandelingen draaiden echter op niets uit door de hoge vraagprijs. Overigens kreeg Tan KV Kortrijk zelf in 2015 in handen voor vijf miljoen euro.

De komende weken ligt er hoe dan ook gigantisch veel werk op de plank in het Guldensporenstadion. Verhelst en Leterme moeten vervangen worden en datzelfde geldt voor trainer Bernd Storck. Bovendien ontsnapte KVK pas laat aan degradatie, waardoor ook de spelersgroep wel een upgrade lijkt te kunnen gebruiken.