Vanzeir terug bij RBNY na korte pauze: “Ze dachten dat ik het tegen hen had”

Vanzeir terug bij RBNY na korte pauze: “Ze dachten dat ik het tegen hen had”

25-04-2023 17:40
10

Dante Vanzeir, de spits van de New York Red Bulls, is weer terug in de Verenigde Staten. De oud-spits van Union SG kreeg een flinke lading kritiek over zich heen nadat duidelijk werd dat de speler zich racistisch had geuit.

Het feit dat Vanzeir weer terug is bij de New York Red Bulls, betekent dat zijn tijdelijke pauze binnen de selectie van de New York Red Bulls nu opgeheven is, weet Het Laatste Nieuws. Het opheffen van zijn tijdelijke pauze komt ook doordat hij zijn schorsing te horen heeft gekregen voor zijn racistische uitingen.

Vanzeir nam gebruik van de tijdelijke pauze door naar België te gaan en even rust te ervaren na de storm van kritiek. Uiteindelijk verklaarde Vanzeir dat hij “What a monkey” gezegd heeft tegen de witte scheidsrechter en dat daar ook andere spelers bijstonden. "Ze dachten dat ik het tegen één van hen had, maar dat was niet het geval. Het spijt me dat ik er mensen mee kwetste en het zal nooit meer gebeuren", deelde Vanzeir.

Vanzeir heeft nu goede hoop dat dit heftige hoofdstuk snel afgesloten is bij de New York Red Bulls. De spits heeft nog wel vier van zijn zes weken schorsing uit te zitten. Ook kreeg Vanzeir een boete van 10.000 dollar opgelegd.