Zulte Waregem degradeert, Cercle Brugge mag naar de Europe Play-Offs

23-04-2023 20:31
34

Het doek voor Zulte Waregem op het hoogste niveau is gevallen. Zondag verloor het met 2-3 van Cercle Brugge. Door de zege plaatst groen-zwart zich voor de Europe Play-Offs.

Zulte Waregem moest in eigen huis winnen van Cercle Brugge om op het hoogste niveau te blijven. Eupen mocht dan weer niet winnen van Club Brugge. Dat laatste was zondag geen probleem, want Blauw-Zwart haalde het met 7-0 van de Panda's.

Een zege voor Essevee bleek na 8 minuten spelen al haast onmogelijk. Want Siquet en Ueda hadden al snel voor een dubbele voorsprong van de bezoekers gezorgd. Zulte Waregem kon daarna niet anders dan vol voor de aansluitingstreffer te gaan, maar echt vlot ging dat niet. Vlak voor de rust leek de match al gespeeld toen Cercle Brugge een strafschop kreeg. Ueda liet de netten trillen, maar het doelpunt ging niet door. Ueda had immers de bal twee keer na elkaar geraakt.

Na de rust kon Essevee zo toch nog voor de redding gaan. Blijkbaar kregen we het Wonder van de Gaverbeek, want Zulte Waregem kwam terug tot 2-2 via Willen en Ndour. Daarna liet Essevee nogmaals de netten trillen, maar de vlag ging omhoog. Een doelpunt voor beide ploegen zou een wereld van verschil maken. Uiteindelijk werd Somers namens Cercle de matchwinner.

Door de 2-3 van Somers was het boeken toe voor Zulte Waregem. Essevee zakt naar de Challenger Pro League. Terwijl Cercle Brugge zich mag opmaken voor de Europe Play-Offs, want Charleroi geraakte thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KRC Genk.