Nul op drie, KAA Gent volgt het voorbeeld van Anderlecht en Union

20-04-2023 23:00
22

KAA Gent heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Conference League. Tegen West Ham verloor het in Engeland met 4-1. Het Europese avontuur van Gent stopt dus net zoals dat van RSC Anderlecht en Union in de kwartfinales.

Na de 1-1 in de Ghelamco Arena hoopte Gent op iets mooi in het London Stadium. De voorbereiding verliep evenwel niet perfect. De Buffalo's geraakten pas laat in het stadion en hoopte op een kwartiertje uitstel. Daar had de UEFA geen oren naar.

Ondanks de mindere aanloop begon Gent sterk aan de partij. Orban en Cuypers lieten het evenwel na om Gent al binnen de eerste 10 minuten op voorsprong te brengen. Na 26 minuten kon Gent wel juichen. Orban bracht goed voor. Samoise liet de openingsgoal nog liggen, maar Cuypers niet.

De Gentse voorsprong was verre van onverdiend. Helaas voor de Buffalo's kon de thuisploeg nog voor de rust iets terug doen. Antonio deed Gent in de slotfase van de eerste periode pijn door de gelijkmaker op het bord te zetten.

Na de pauze kregen we een heel ander West Ham te zien. De speech die Moyes gaf, wierp duidelijk zijn vruchten af. Het ging plots allemaal wat te snel voor Gent. De lat, de paal en Roef hielden Gent nog heel even op de been, maar na 55 minuten had West Ham toch de 2-1 beet via Paquetá. Meteen daarna liet ook Rice de netten trillen.

Toen Antonio iets voorbij het uur zijn tweede van de avond maakte, was het helemaal boeken toe voor Gent. Geen halve finale voor de Buffalo's, wel voor West Ham. De Engelsen nemen het daarin op tegen AZ, dat eerder op donderdag Anderlecht uitschakelde na strafschoppen.