'Brighton heeft geen enkele intentie om Union-huurling Adingra te verkopen'

'Brighton heeft geen enkele intentie om Union-huurling Adingra te verkopen'

19-04-2023 14:50
3

Simon Adingra mag zich één van de smaakmakers noemen van het (alweer) excellerende Union Saint-Gilloise. Met zijn explosiviteit en dribbelvermogen staat hij op de radar bij een heleboel clubs, maar Brighton & Hove Albion is niet van plan om hem van de hand te doen.

Union huurt Adingra van zusterclub Brighton. Met succes! Hoewel de Ivoriaan niet wekelijks tot de basiself behoort, scoorde hij wel al twaalf keer voor de Brusselaars, waarvan negen stuks in de Jupiler Pro League. Ook in de fraaie campagne in de Europa League maakte Adingra al geregeld indruk. Vanzelfsprekend staat zijn naam inmiddels genoteerd in heel wat scoutingsboekjes.

Volgens Ekrem Konur, bekend transferspecialist uit Turkije, zal Brighton deze zomer echter niet overstag gaan. Een verkoop van Adingra is in geen geval aan de orde. Zo lijken er nog twee mogelijkheden over te blijven. Ofwel krijgt Adingra zijn kans in de Premier League, zoals dat ook het geval was met Kaoru Mitoma. Die laatste heeft die dubbel en dik gegrepen. Ofwel mag Union dromen van een nieuwe huurdeal met de kwieke buitenspeler.