'Barcelona maakt plannen om Messi terug te halen met een contract voor twee jaar'

'Barcelona maakt plannen om Messi terug te halen met een contract voor twee jaar'

19-04-2023 12:20
1

FC Barcelona denkt een goede kans te maken om Lionel Messi na dit seizoen weer in de armen te sluiten. Wanneer de 35-jarige Argentijn besluit om zijn contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen, ligt er in Camp Nou een verbintenis voor twee seizoenen klaar.

Barcelona heeft goede hoop dat het financieel mogelijk is om Messi terug te halen. De aanvaller vertrok in 2021 transfervrij naar PSG, omdat de Catalanen niet aan de eisen van La Liga konden voldoen om het aflopende contract te verlengen. Mundo Deportivo meldt woensdag dat Barcelona aan een plan werkt om Messi twee jaar na diens vertrek weer te verwelkomen.

Er wordt naar verluidt 200 miljoen euro bezuinigd op het salarishuis. Barcelona verwacht dat spelers meewerken aan een salarisverlaging of vertrekken. Messi moet zelf ook akkoord gaan met een fors minder salaris dan dat hij in Parijs opstrijkt. Barça vermoedt dat de mogelijke rentree van Messi de opbrengsten - door onder meer shirtverkoop en sponsoring - met 25 procent doet stijgen. 

Het woord is aan Messi zelf en Barcelona zou er zeker van zijn dat de Argentijn dolgraag wil terugkeren. Messi kan ook naar het Midden-Oosten verkassen, maar kiest naar verluidt voor een langer verblijf in Europa.