Kompany over racisme: “Wat moet er nog gebeuren om plaag uit te roeien”

Kompany over racisme: “Wat moet er nog gebeuren om plaag uit te roeien”

19-04-2023 10:33
30

Racisme was misschien wel het onderwerp in het voetbal van de afgelopen weken. Romelu Lukaku ontving oerwoudgeluiden vanuit het publiek en Dante Vanzeir geraakte in een rel verzeild na racistische uitspraken in de MLS. Vincent Kompany geeft zijn mening over de pest in het voetbal tijdens een interview met de RTBF

"Ik weet niet wat er nog meer moet gebeuren om de plaag uit te roeien", zei Kompany. "Maar ik weet dat Romelu, hem kennende, er natuurlijk last van heeft. Achteraf is Romelu een vechter, dus het zal hem meer energie geven, meer motivatie”, gaat de voormalige trainer van RSC Anderlecht verder. 

“Ik denk dat in een stadion, in een club, overal in de maatschappij, het altijd een beetje een weergave is van wat er aan de top gebeurt. Zolang de top geen afspiegeling is van de bevolking, zullen we nooit de juiste oplossing hebben”, stelt Kompany.  

“Je moet ervoor zorgen dat mensen met verschillende achtergronden aan de 'grote' tafel zitten en ook meebeslissen. Het belangrijkste is een dergelijke vertegenwoordiging," besluit Kompany.