Fans RBNY over Vanzeir: Straf is onvoldoende, zero-tolerance naar racisme'

Fans RBNY over Vanzeir: "Straf is onvoldoende, zero-tolerance naar racisme'

16-04-2023 12:08
26

Dante Vanzeir (ex-Union SG), de spits van New York Red Bulls, ligt nog steeds flink onder vuur in de Verenigde Staten nadat hij zich racistisch had geuit tijdens de wedstrijd tegen de San Jose Earthquakes. Vanzeir heeft zijn excuses aangeboden en zijn straf ontvangen, maar de supporters van de New York Red Bulls vinden dit onvoldoende.

Een van de supporters verenigingen van de New York Red Bulls genaamd The South Ward vindt de straf van Vanzeir, gegeven door de Major League Soccer en zijn team de New York Red Bulls onvoldoende. ‘Dante heeft zes wedstrijden schorsing gekregen en voor ons is dat niet voldoende. De MLS houdt zich zo niet aan zijn zero-tolerance beleid richting racisme. We willen dat de MLS de beslissing gaat herzien om zich hard te maken dat racisme nooit getolereerd zal worden’, schrijft de South Ward.

Naast dit statement komt de vereniging ook echt in actie. ‘Ons protest begint zaterdag, we willen iedereen in de Red Bull Arena vragen om met ons mee het stadion te verlaten. We willen ook een boycot op de merchandise van de club. We willen hiermee doorgaan totdat de New York Red Bulls en de MLS zich aan onze eisen voldoen, of dat zij betekenisvolle veranderingen laten zien.

De straf die Vanzeir op dit moment heeft gekregen is een schorsing van zes wedstrijden, een boete en het volgen van een herstelprogramma.