De Bruyne en co zijn al snel klaar en bezorgen Leicester-Belgen nieuwe tik

15-04-2023 20:50
1

Manchester City heeft zaterdag geen fout gemaakt richting de bloedstollende ontknoping van de Premier League. The Citizens stonden na 25 minuten al met 3-0 voor tegen Leicester City en speelden rustig de wedstrijd uit. Het werd nog 3-1.

City zag Arsenal onlangs gelijkspelen tegen Liverpool en kon met een overwinning op drie punten van de koploper komen, met de kennis dat Arsenal nog op bezoek moet in het Etihad. City kwam na vijf minuten op voorsprong tegen The Foxes door een treffer van John Stones. Erling Haaland drukte vervolgens zijn stempel op de eerste helft met twee snelle goals, waardoor de wedstrijd binnen het half uur al gespeeld was. De eerste goal van Haaland kwam er via een strafschop. De tweede treffer kwam er na een assist van De Bruyne.

Haaland kwam met zijn twee treffers op 32 doelpunten in de Premier League en werd in de rust gewisseld door Pep Guardiola. Leicester kwam een kwartier voor tijd nog aan een treffer: Kelechi Iheanacho zorgde voor de 3-1. City kwam echter niet meer in de problemen. Bij de bezoekers begonnen Timothty Castagne, Youri Tielemans en Wout Faes in de basis.

Door de overwinning van City ligt de druk vol op Arsenal, dat het zondag opneemt tegen West Ham United. Leicester blijft voorlaatste staan: het gat met het op het moment veilige Everton bedraagt twee punten.