Degradatie van KV Oostende is een feit na zware nederlaag tegen OHL

Degradatie van KV Oostende is een feit na zware nederlaag tegen OHL

15-04-2023 20:21 Laatste update: 20:30
10

KV Oostende zien we volgend seizoen niet meer terug in de Jupiler Pro League. Zaterdag verloor het immers thuis met 0-4 van Oud-Heverlee Leuven, waardoor de degradatie naar de Challenger Pro League een feit is.

Voor de match kreeg Oostende goed nieuws te horen. Zulte Waregem had immers gewonnen van Eupen waardoor de Kustploeg nog een waterkans om zich dit seizoen op het hoogste niveau te handhaven. Eenmaal de match tegen OHL begon, werd het al snel duidelijk dat het enkel bij hopen op een wonder zou blijven. OHL mocht met 0-2 voorsprong gaan rusten dankzij treffers van Schrijvers en Opoku.

Ook na de rust kon de thuisploeg geen vuist maken. Toen de bal even voor het uur op de stip ging, maakte Thorsteinsson er vanaf elf meter 0-3 van. Alle kopjes bij de thuisploeg gingen nog meer naar beneden. Nog één keer liet het publiek van Oostende zich horen toen Capon mocht invallen. Vlak voor het einde kon Nsingi nog de zware 0-4 eindcijfers op het bord zetten. 

Na tien jaar neemt Oostende afscheid van Eerste Klasse. OHL staat nu 11e met 45 punten en blijft in de running voor een Play-Off 2-ticket. Op de slotspeeldag heeft het sowieso een thuisoverwinning tegen Standard nodig en moeten de resultaten in de ander matchen ook nog meezitten.