De Mil over de druk bij Club Brugge: “Het maakt de drive net groter”

De Mil over de druk bij Club Brugge: “Het maakt de drive net groter”

15-04-2023 13:02

Het zijn nog een aantal spannende weken voor de regerende landskampioen. Club Brugge gaf het vertrouwen aan Rik De Mil, die ervoor moet zorgen dat blauw-zwart toch nog een plekje in de top vier weet te veroveren. De trainer van Club Brugge gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De Mil is ondanks de grote druk van buitenaf toch vooral aan het genieten. De trainer van blauw-zwart geeft aan te genieten van die druk. De Mil draait al even mee in de club en heeft uiteraard eerder ook al voor hete vuren gestaan. “De jaren bij Club Brugge hebben mij sterker gemaakt”, klinkt het bij De Mil. Ook toen De Mil bij Club NXT trainer was had hij te kampen met die druk om te presteren. “Ik herinner mij dat ze boven op een bepaald moment zeiden: 'Rik, nu moet er toch eens gewonnen worden...'”, getuigt De Mil. 

Die ervaringen zorgen ervoor dat het niet helemaal nieuw is en hij toch al een aantal belangrijke ervaringen in zijn rugzak heeft. “Het zorgt voor rust in mijn hoofd. Zozeer dat de druk mij vandaag zelfs een kick geeft”, geeft De Mil aan. 

“Ja, ik lig soms wakker, maar dat maakt de drive om de volgende dag nóg vroeger naar de club te rijden alleen maar groter. Als ik hier dan binnenkom in een verlaten Basecamp, ik pak mijn koffietje, en ik denk na over hoe we het gaan aanpakken... Zo een druk geeft me voldoening.”